Παντζάρια: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 100 γραμμάρια καθημερινά

Παντζάρια και υγεία: Τα παντζάρια είναι ένα αρκετά ωφέλιμο λαχανικό για τον οργανισμό μας. Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν τα καταναλώνουμε όσο θα έπρεπε. Παρακάτω θα δούμε ορισμένα από τα οφέλη στον οργανισμό μας.

Παντζάρια και υγεία: Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης
Είναι σημαντική πηγή νιτρικών αλάτων, τα οποία μετατρέπονται μέσα στον οργανισμό σε νιτρώδη και σε ένα αέριο που ονομάζεται οξείδιο του αζώτου. Αυτά τα στοιχεία με την σειρά τους βοηθάνε στην διεύρυνση των αρτηριών μας με αποτέλεσμα η αρτηριακή πίεση να πέφτει.

Μειώνει την “κακή” χοληστερόλη:
Τα παντζάρια περιέχουν διαλυτές ίνες, φλαβονοειδή και βητακυανίνη. Η τελευταία βοηθάει στην μείωση της οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Αυτό δεν της επιτρέπει να δημιουργήσει πλάκα στα τοιχώματα της αρτηρίας.

Καταπολεμάνε την οστεοπόρωση
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου. Αυτό το μέταλλο βοηθάει τον οργανισμό μας στο να είναι πιο αποτελεσματικός στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Παντζάρια και υγεία: Βοηθάνε στην αναιμία
Τα παντζάρια περιέχουν πολύ σίδηρο, ο οποίος βοηθάει στη διάταξη της αιμοσυγκολλητίνης. Αυτή αποτελεί μέρος του αίματος που βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου.

Βελτιώνει τη λίμπιντο:
Το παντζάρι χρησιμοποιείτο αιώνες πριν ως μέρος διάφορων παραδόσεων. Η αύξηση της λίμπιντο ενος ατόμου είναι ένας από τους λόγους που χρησιμοποιείται. Είναι μια πλούσια πηγή νιτρικών που βοηθούν στην απαλλαγή του νιτρικού οξειδίου από το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διεύρυνση των φλεβών, και την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα γενετικά όργανα. Μια άλλη μεταβλητή είναι ότι τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βορίου, ενός χημικού συστατικού που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία της τεστοστερόνης και του οιστρογόνου.

Διατροφική αξία (100 γραμμάρια):
Θερμίδες: 43
Λίπος: 0g
Χοληστερόλη: 0g
Αλάτι: 106mg
Υδατάνθρακες: 13g
Ίνες: 4g
Σάκχαρα: 9g
Πρωτεΐνες: 2g
Βιταμίνη C: 4.9mg
Φολικό οξύ: 109mcg
Σίδηρος: 0.8mg
Μαγνήσιο: 23.0mg
Φωσφόρος: 40.0mg
Κάλιο: 325 mg
Μαγγάνιο: 0.3mg

Open